У Миколаєві державі вимагають повернути землі лісу, які міськрада незаконно передала під забудову

  • 08:51
  • 02.06.2023
270398_1

Прокуратура через суд вимагає повернути у державну власність земельну ділянку урочища «Варварівське», площею 880 квадратних метрів та вартістю 2,4 мільйона гривень. Землі лісу були незаконно передані Миколаївською міськрадою у приватну власність для будівництва.

Про це йдеться у повідомленні Миколаївської обласної прокуратури.

Згідно з даними прокуратури, міська рада не має повноважень для розпорядження землями державної власності. Тим паче, будівництво на зазначеній ділянці документально заборонене, так як вона знаходиться в межах прибережної захисної смуги Південного Бугу та має загальноміське значення.

— Спірна земельна ділянка входить в межу прибережної захисної смуги річки Південний Буг та розташована в ландшафтно-рекреаційній зоні загальноміського значення, де будівництво індивідуального житла заборонено чинною містобудівною документацією, — йдеться в повідомленні.

До того ж, земельна ділянка перебувала у постійному користуванні державного підприємства «Миколаївське лісове господарство». Так, без вилучення у останнього, міськрада прийняла рішення передати ділянку у приватну власність для індивідуального житлового будівництва.

— Внаслідок прийняття міською радою оскаржуваного рішення з державної власності усупереч вимог земельного, водного, лісового та містобудівного законодавства вибула ділянка урочища «Варварівське» Андріївського лісництва, — пишуть в прокуратурі.

Так, окружна прокуратура звернулася з позовом в інтересах Миколаївської облдержадміністрації до Миколаївської міської ради про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні зазначеною земельною ділянкою.

Новини

25 квітня 2024
24 квітня 2024