Миколаївське добровільне формування цивільного захисту відремонтували укриття

  • 08:31
  • 02.06.2023
1525698951-1690_0_0_0

Добровільне формування цивільного захисту міської територіальної громади звершує  ремонт укриття на вулиці Кузнецькій, 58. Бомбосховище колись належало підприємству «Аура» та довгий час було занедбане. Тепер його відновили, провели воду та вентиляцією. 

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «МАРТ».

Миколаївське добровільне формування цивільного захисту закінчило ремонт списаного укриття, що належала підприємству «Аура». Добровольці вивезли п’ять вантажівок сміття, накопиченого за багато років, та оновили сантехніку. Також замінили електропроводку, облаштували освітлення, поштукатурили, пофарбували стіни та обладнали укриття вогнегасниками. В адміністрації Заводського району кажуть, що зараз, на жаль, на загальнодержавному рівні немає програми з відновлення подібних укриттів.

Начальник міського управління з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту Олександр Герасименя каже, що зараз в місті є  223 бомбосховища. Також працівники управління обстежили 1500 підвальних приміщень на предмет обладнання там укриттів.  Придатними виявилося близько третини. Наразі, виконком шукає можливість відремонтувати їх.

Активісти, які відновили укриття по Кузнецькій, 58 кажуть, що ремонт проводився без залучення бюджетних коштів. Роботи виконували самотужки, необхідні ресурси забезпечили завдяки іноземним партнерам та миколаївським благодійникам.

Жителі будинку кажуть, що протягом 2022 року території прилеглі до вул.Кузнецької неодноразово піддавалися жорстоким ворожим ударам і люди шукали порятунок у приміщенні не дуже для цього придатному. Тепер вони почуваються значно спокійніше.

Новини

19 квітня 2024
18 квітня 2024