«Доступна вода»: у «Миколаївоблтеплоенерго» закликають підтримати програму для фінансування роботи точок видачі води

  • 08:18
  • 02.06.2023
341272067_1426708041433242_2082288002231396867_n

Багато миколаївців вже оцінили зручність точок розливу води, облаштованих у котельнях «Миколаївоблтеплоенерго» у різних куточках міста.

Проте, з початком запуску першої такої точки й донині, підприємство за власним рахунок обслуговує їх. До слова, з точок містяни вже отримали 35 мільйонів літрів очищеної води.

Про це повідомив керівник підприємства Микола Логвінов, повідомляє СВІДОК.info.

– На сьогодні підприємством облаштовано 45 свердловин технічної води та встановлено 79 установок з очистки на основі технології зворотного осмосу. Їхня загальна потужність складає 150 куб. м. на годину. Тобто на безоплатній основі щодня близько 200 000 містян (з розрахунку 10 л в одні руки) абсолютно забезпечені водою, - зауважив Микола Логвінов. 

Наразі, обслуговування, утримання та ремонт систем зворотного осмосу очищення води підприємству не компенсується, наразі все здійснюється за власний рахунок. При цьому собівартість 1 л води складає приблизно 50 коп. До слова, найвартіснійшими елементами є мембрани для очищення, обслуговування електричної частини і т.п.

– Це включає вартість постачання та розподілу електроенергії, витрати на заробітну плату, ЄСВ 22%, матеріали для обслуговування та ремонту (мембрани, фільтри, катриджи), амортизаційні відрахування, паливо (заправка автотранспорту), і найголовніше – плату за водопостачання та водовідведення. Тобто наше підприємство компенсує водоканалу їхню роботу, натомість ми не маємо жодних відшкодувань, - зазначив директор ОКП «Миколаївоблтеплоенерго».

Прийняття програми «Доступна вода» дозволить ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» покрити витрати на обслуговування точок видачі очищеної води, щоб у цей непростий воєнний час кожен мешканець Миколаєва й надалі мав доступ до очищеної води, а ОКП "Миколаївоблтеплоенерго" змогло покрити власні збитки на обслуговування точок, забезпечити виплату зарплат співробітникам. 

До слова, мова йде про суму близько 37 млн. гривень, що дозволить покрити витрати підприємствам «Миколаївєлектротранс», «Миколаївоблтеплоенерго» та «Миколаївводоканал» за обслуговування точок розливу очищеної води.

Новини

20 квітня 2024
19 квітня 2024