У Миколаєві почали ремонт коледжу музичного мистецтва

  • 11:34
  • 01.06.2023
d8448b07ddc2c2ff

У Миколаївському фаховому коледжі музичного мистецтва одному з корпусів якого понад 150 років, почали робити ремонт. Вперше за тридцять років перекривають дах, замінюють старі вікна та частково електропроводку.

Про це кореспондентам Суспільного розповів директор коледжу Анатолій Сирота.

У коледжу три корпуси. Найстаріший, де зараз відбуваються основні роботи передали закладу у 1959 році. За словами директора коледжу Анатолія Сироти, тоді це було державне музичне училище. Дах другого корпусу востаннє латали близько тридцяти років тому.

– У нас два дахи були серйозно розбиті, текли. Ось і вдень, і вночі. Латали залишками лінолеуму. Якісь листи фанери, якісь тканини. Чим тільки не закривали. Воно все одно протікало. Все одно було погано, — розповів Анатолій Сирота.

Від 24 лютого 2023 року, заклад роботу не припиняв. Студентів перевели на дистанційне навчання. Станом на 30 травня, попри ремонтні роботи, триває підготовка до державного іспиту.

Паралельно із чотирма бригадами будівельників, до ремонту залучаються і власні сили та ресурси, говорить Анатолій Сирота.

– Ми проводку замінимо власними силами. Тобто наша участь в цьому також є. В нас є електрик. Це не складно, поки тут розгром. Просто робити все що треба, прокласти дроти, — сказав директор коледжу

За словами викладачки Анастасії Драго, вологість та різкі перепади температур впливають і на гру студентів, і на стан їхніх інструментів.

– Майже всі музичні спеціальності, спеціалізації вони пов’язані з руками. З руками виконавця. Тому коли руки холодні м’язи дуже погано працюють. Вологість, це дуже не корисно для акустичних інструментів. І дерево, воно реагує на вологість. Тому струнні інструменти, тому фортепіано, тому навіть духові, там мідь або дерев’яні духові. Вони теж реагують на підвищення вологості, — говорить Анастасія Драго.

Замовник ремонту — Миколаївська обласна державна адміністрація.

– Це єдиний навчальний заклад вищий, який готує понад 60 відсотків музикантів, які потім викладають в музичних школах, які грають в філармонії, які грають в театрах, які виступають будь-де. Потім їдуть іншими містами. Це саме готує музичний коледж, — сказав радник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Володимир Алексєєв.

Загалом в закладі замінили 60 вікон, 20 склопакетів, практично з нуля зібрали понад сто квадратних метрів каркаса нової покрівлі, яку вкладуть металевим профілем. Вартість першочергових робіт майже три мільйони гривень, говорить Володимир Алексєєв.

Попереду розширення концертної зали, переоблаштування деяких навчальних класів, де мають розміщуватись 30 музикантів, а зараз приміщення розраховані на 15. В цілому в закладі навчається 180 студентів.

Новини

26 квітня 2024
25 квітня 2024