Жителька Миколаєва залишилась без ₴40 тисяч після намагання оформити соцдопомогу

  • 09:52
  • 01.06.2023
fe1355cb9daf7a07832e42c468618a88.i999x999x670

Аферисти виманили 40 тисяч гривень у жительки Миколаєва, яка хотіла оформити соціальну допомогу на сумнівному сайті.

Про це повідомили у ГУ Нацполіції у Миколаївській області.

30 травня до Миколаївського районного управління поліції звернулася мешканка обласного центру із заявою про те, що її ошукали шахраї і вона втратила свої кошти.

Зі слів 59-річної заявниці, у месенджері вона перейшла за посиланням про нібито надання грошової допомоги, а після невдалої спроби активуватися, жінці зателефонувала особа, яка представилася співробітником банку

– Псевдобанкір повідомив потерпілій, що та натрапила на шахраїв, і аби не втратити кошти, потрібно перерахувати наявні кошти із картки на інший картковий рахунок. Таким чином заявниця власноруч перерахувала 40 тисяч гривень шахраям», – сказано у повідомленні.

За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст. 190 КК України («Шахрайство»). Санкція статті передбачає до восьми років ув’язнення. Триває досудове розслідування.

У поліції нагадали громадянам, що необхідно довіряти інформації тільки з офіційних сайтів державних органів, особливо, коли мова йде про будь-які соціальні виплати. Ігноруйте та не переходьте за підозрілими посиланнями. Не вводьте свої особисті дані та дані банківських платіжних карток на незнайомих вам вебресурсах.

Не поспішайте проводити будь-які операції за вказівками співрозмовників. Зателефонуйте на «гарячу лінію» банку або ж особисто відвідайте установу і вирішить питання з фахівцями.

Якщо ви стали жертвою шахраїв, не зволікайте та звертайтесь до поліції.

Новини

29 березня 2024
28 березня 2024