Очаківські спецпризначенці ССО на Херсонщині влаштували засідку та знищили ворожий човен разом з командиром

  • 13:56
  • 31.05.2023

У ССО показали, як на одній з ділянок південного напрямку бійці очаківського 73-го морського спеццентру спецоперацій імені Антіна Головатого влаштували вдалу засідку на російських військових.

Відео опубліковано на сторінці спеццентру у Facebook.

Під час виконання розвідувального завдання воїни Сил спеціальних операцій почули, як прямо до них уздовж річки рухається катер. Виявилося, що це була група російських військових. Для воїнів ССО вони були як на долоні.

– Оператори бойової групи миттєво відкрили вогонь по противнику і одразу знищили командира та човняра, який вів катер – це в подальшому підтвердили отримані розвіддані. Більше подробиць – у розповіді воїна морського центру ССО України, який брав участь у засідці, - йде мова в описі відео.

За словами бійця спеццентру, він з побратимами виконували розвідзавдання, яке вимагало висадитися на одному з островів в Херсонській області, зачистити територію та зайняти позиції. 

– Після того, як ми висадилися, зайняли позиції, зачистили попередньо острів. Пробули на ньому буквально пів доби. Потім почули гул лодки. За під години з'явилася лодка. В очі мені кинулися їх алюмінієві котєлки (шоломи, - ПН) та білі пов'язки, - розказав оператор ССО. 

Щільний вогонь відкрили відразу. У відповідь були зустрічні постріли з великокаліберного кулемета, але обійшлося без втрат і поранень.

Бойова група ЗСУ першим знищила російського командира та човняра, який керував катером, що згодом підтвердилося розвідданими. Потім загорівся човен.

Щоб уникнути ворожого обстрілу з артилерії, командир групи ССО прийняв рішення відійти з острова. Через пів години острів накрила ворожа артилерія. За декілька годин бійці спеццентру повернулися до підбитого катера та розстріляли його з крупнокаліберного кулемета, щоб не дати окупантам можливості його відремонтувати.

Новини

20 квітня 2024
19 квітня 2024