МЗС росії пообіцяло «найжорсткіші заходи» у відповідь на удари дронами по Москві

  • 12:35
  • 31.05.2023

Міністерство закордонних справ росії заявило, що рф «залишає за собою право вжити найжорсткіших заходів» у відповідь на атаку безпілотників по Москві та Московській області зранку 30 травня.

Про це йдеться у заяві МЗС рф.

У міноборони росії стверджують, що атаки були здійснені з залученням 8 безпілотників літакового типу. Усі вони нібито були вражені російськими засобами протиповітряної оборони.

Водночас, як заявляють у росії, деякі дрони, що втратили управління, впали на багатоповерхові житлові будинки, але «серйозно постраждалих від їхнього падіння немає».

– Слідчий комітет росії порушив за цим фактом кримінальну справу. Впевнені, що всі особи, причетні до нього, обов'язково будуть знайдені та понесуть суворе покарання ... російська сторона залишає за собою право вжити найжорсткіших заходів у відповідь, — пише МЗС росії.

Тим часом президент рф володимир путін заявив, що атака безпілотників на Москву «була відповіддю на удар по штабу військової розвідки України». Ні росія, ні Україна не повідомляли про такий удар.

путін також додав, що ударами по Москві росію «підштовхують до дзеркальних дій». Це при тому, що російська армія атакує Київ від самого початку вторгнення, і лише за травень цього року українська столиця зазнала щонайменше 17 атак.

Новини

25 квітня 2024
24 квітня 2024