Прем'єр Японії звільнив свого сина із посади помічника через «неналежну» поведінку

  • 07:50
  • 30.05.2023

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда звільнив свого сина Шотаро із посади помічника через хвилю критики про «неналежну» поведінку останнього в офіційній резиденції прем'єра.

Про це повідомляє Kyodo News.

Старший син прем'єра Японії Шотаро обіймав посаду виконавчого секретаря свого батька. Японський тижневик повідомив, що під час сімейного прийому в офіційній резиденції прем'єра минулого року Шотаро позував для фото із родичами на сходах та в інших символічно важливих частинах резиденції у манері, яка була розцінена як неповага.

Тижневик оприлюднив фото, де видно, як чоловік лежить на сходах з червоною доріжкою. На цих сходах урядовці традиційно презентують свій новий склад Кабінету міністрів. Родичі прем'єра також вишукувалися на сходах у повсякденному одязі для фото, пародіюючи урядовців.

Серед інших фотографій, опублікованих журналом, чоловіки та жінки позують біля трибуни прем’єр-міністра, яка зазвичай використовується для пресконференцій.

Спершу у відповідь на критику прем'єр-міністр заявив журналістам, що «глибоко шкодує» про поведінку свого сина, оскільки вона була «недоречною», але не має наміру звільняти Шотаро. Головний секретар Кабінету міністрів Хірокадзу Мацуно також повідомив, що той «отримав суворе попередження» через недоречні фото.

Утім, напередодні закриття поточної сесії парламенту 21 червня Кішіда вирішив все ж звільнити свого сина, намагаючись мінімізувати шкоду своїй адміністрації, поки його ключові законопроєкти все ще перебувають на стадії обговорення.

– Звичайно, відповідальність за призначення лежить на мені. Я сприймаю це серйозно. Я хочу виконувати свої обов'язки, вирішуючи виклики, які не можна відкладати, і рішуче рухаючись вперед, — сказав прем'єр.

Як зазначається, Шотаро Кішіда неодноразово був «джерелом неприємностей» для прем'єр-міністра. Опозиційні політики критикували прем’єра за ймовірне кумівство під час призначення його сина. Але тоді головний секретар Мацуно відкинув звинувачення, заявивши, що старшому синові прем'єра запропонували роботу на основі його «особистості та проникливості».

У січні Кішіда-молодший отримав хвилю критики від опозиційних політиків, які стверджували, що він змішав державні та приватні інтереси, супроводжуючи свого батька під час візитів до інших країн «Великої сімки» напередодні саміту в Хіросімі.

Окрім того, сина прем'єра критикували, що він використовував урядовий автомобіль, щоб відвідати основні туристичні місця та ходити за покупками в Лондоні, Парижі та Оттаві. В уряді звинувачення відкидали.

Новини

25 квітня 2024
24 квітня 2024