В Очакові працівники «Миколаївгазу» лагодять газопроводи під обстрілами

  • 16:59
  • 31.03.2023
газ

Працюють попри ворожі обстріли. Очаківська дільниця Миколаївгазу продовжує забезпечувати місцевих жителів необхідним благом – газом. Спеціалісти щодня роблять це під звуки вибухів та наперекір ворогу. Як їм вдається тримати комунальний фронт, дивіться у наступному сюжеті.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «МАРТ».

Частина Миколаївської області досі залишається під окупацією російських загарбників. Щодня ворог відкриває вогонь та обстрілює територіальні громади. Очаків з перших днів повномасштабного вторгнення демонструє свою міць та силу. Курортне місто понівечено слідами влучань ворожої артилерії, в будинках мирних жителів пошкоджені дахи.

– Після досить потужного вибуху 9 січня багато мешканців повиїжджало з міста. На початку бойових дій у нас було 15600 мешканців, це враховуючи тимчасово окуповану Кінбурську косу. До 9 січня було близько 11-12 тисяч мешканців. Це ми рахуємо по отриманим продуктовим наборах. Ми видаємо їх усім мешканцям щомісяця. Вже після 9 січня, враховуючи що Очаків майже щодня обстрілюється, нас залишилось зараз близько 6-7 тисяч населення, — Олексій Васьком, заступник міської голови міста Очаків

Під обстрілами в населеному пункті працюють підприємства критичної інфраструктури та навіть магазини, адже в місті живуть цивільні. Не зупиняв своєї роботи і Миколаївгаз. Працівники підприємства фіксують та своєчасно ліквідують сотні пошкоджень на надземних газопроводах.

– Де немає можливості замінити трубу, ми тимчасово латаємо або накладаємо бандаж. Газопровід не перекриваємо, намагаємось, щоб місцеві жителі користувалися газом завжди, — Андрій Стерлєв, майстер групи відновлення розподілу газу.

Попри намагання ворога знищити все та залишити людей без зручностей завдяки фахівцям дільниці абоненти отримують послугу доставки та розподілу газу. Часом працювати доводиться в дуже екстремальних умовах.

– Ми були в районі вулиці Слобідської, це ближче до торгового порту. Поступила заява, що пошкоджено газопровідні труби. Ми з бригадою виїхали, якраз почався масований обстріл. Ми бачили над головою десь п’ять ракет. Можна було навіть прочитати букви на них. Це, звісно, було неприємно, але що робити, треба працювати, — додає Андрій Стерлєв

Після перемоги у газовиків теж вистачатиме роботи, адже усі пошкоджені газопроводи, обладнання та лічильники треба буде замінити. Однак тут нових завдань не бояться, навпаки, працюватимуть з ще більшою мотивацією, аби все полагодити і модернізувати

Новини

18 березня 2024
17 березня 2024