Миколаїв спрямовує увагу на підтримку малого та середнього бізнесу

  • 11:54
  • 31.03.2023
lukov-vitalii-1

Партнери, які упродовж року надавали миколаївцям гуманітарну допомогу, поступово переорієнтовують свою роботу на підтримку малого та середнього бізнесу. Це сприятиме відновленню галузі підприємництва, створенню нових робочих місць та розвитку економіки Миколаєва.

Про це розповів перший віцемер Віталій Луков в ефірі ТРК «МАРТ».

Посадовець пояснив, що сьогодні акцент робиться на відновленні міста:

– Кілька днів тому зустрічався з представниками USAID - потужного агентства, що дуже підтримало містян у складні часи. Зараз вони також сконцентровані виключно на розвитку і відбудові. У Миколаєві створено гуманітарний штаб, який координуватиме зусилля всіх учасників. Плануємо допомагати міським службам, що займаються відновленням, у тому числі облаштуванням житла для внутрішньо переміщених осіб. Також будемо просити допомоги для бізнесу, що є “кров’ю та нервовою системою Миколаєва,– сказав він.

Міжнародні партнери готові долучатися до підтримки малого та середнього бізнесу. Однак спочатку треба з'ясувати конкретні потреби, тож зараз у Миколаєві збирають та аналізують інформацію, щоб запроваджувати нові ініціативи.  

Зі свого боку, програми підтримки роботодавців представив Миколаївський обласний центр зайнятості. Віталій Луков пояснив, що йдеться про компенсації на оплату праці працівників та єдиного соціального внеску. Для Миколаївщини на виплату компенсацій виділено біля 25 млн грн.

Новини

25 квітня 2024
24 квітня 2024