У Миколаєві «облтепло» модернізує точки розливу очищеної води

  • 09:19
  • 31.03.2023

Багато миколаївців вже оцінили зручність мережі точок розливу очищеної води від ОКП «Миколаївоблтеплоенерго». Локації розташовані майже у кожному районі міста на базі котелень. Наразі триває процес їх модернізації - на станціях встановлюють спеціальні автоматизовані роздатчики води.

Про це повідомив керівник ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов.

За його словами, в рамках підготовки до опалювального сезону для заповнення тепломереж якісною водою було пробурено понад чотири десятки свердловин, а для потреб містян облаштовано вже майже 79 точок видачі очищеної води, функціонування яких дозволяє закривати запити миколаївців, видаючи щодоби близько 1500 м3 води.

– Зараз готуються до запуску ще декілька точок зі станціями зворотного осмосу. Все робиться для того, щоб жителі міста Миколаєва могли отримувати якісну очищену воду, - зауважив він.

Наразі в точках розливу води встановлюються додаткові автоматизовані станції.

– 10 установок зворотного осмосу придбало для нас місто. Інші системи ми отримали від донорів, зокрема від Королівства Данія. Їх монтаж проводиться коштом підприємства, або монтаж йде в комплексі з устаткуванням. Обслуговування проводиться повністю коштом підприємства, - сказав він.

До слова, вартість обслуговування вказаної мережі обходиться підприємству в 1 млн. гривень.

Новини

19 березня 2024
18 березня 2024
17 березня 2024