Миколаїв активно налагоджує нові контакти з міжнародними партнерами для відбудови міста

  • 08:51
  • 31.03.2023
nikolaev24.com.ua

Для реалізації пілотних проєктів відновлення міста Миколаїв уже зараз активно шукає донорів та будує нові міжнародні зв’язки. Нагадаємо, п’ять проєктів у рамках підготовки Генерального плану розробляє робоча група #UN4Mykolaiv, створена під патронатом Європейської економічної комісії ООН (ЄЕК ООН).

Перший заступник міського голови Віталій Луков в ефірі ТРК «МАРТ» розповів — над якісним стратегічним планом розвитку Миколаєва наполегливо трудиться велика команда міжнародних та місцевих експертів.

Посадовець відзначив фахову роботу італійської архітектурної компанії One Works, яка в тому числі виконує аналіз пропозицій щодо пілотних проєктів.

За кожним із п’яти визначених напрямків запропоновано декілька об’єктів, які можуть бути реалізовані в нашому місті.

Наприклад, до блоку «Культурна та історична спадщина» увійшли городище Дикий Сад, Будинок офіцерів флоту, комплекс Старофлотських казарм разом із парковим масивом та ін.

До блоку «Зелені та громадські простори» — реконструкція парку Перемоги, набережної від Миколаївського суднобудівного заводу до Південнобузького мосту.

– Втім, майстер-план — це не тільки про архітектуру. Це і про економіку, що дасть місту поштовх до повноцінного життя, а людей заохотить повернутися додому, — каже Віталій Луков. — Тому окремими напрямками визначено створення інноваційного району, реконструкція промислових об’єктів у прибережній зоні. Ми вивчаємо досвід країн Європи, що змогли інтегрувати порти, як промислові об’єкти, у живий простір міста. Приклади — Роттердам, Гамбург, яким вдалося зробити портові території не навантаженням, а повноцінною частиною населених пунктів, частиною життя людей.

За кожним напрямком оберуть 1–2 об’єкти. У пошуку фінансування для їх реалізації Миколаєву допомагає ЄЕК ООН та багато інших партнерів по всьому світу. Миколаївська міська рада провадить активну міжнародну діяльність, презентуючи місто на великих європейських майданчиках для пошуку потенційних донорів та інвесторів.

Новини

19 березня 2024
18 березня 2024