Небезпечно вважати весняний контрнаступ України вирішальним у війні – Кулеба

  • 07:50
  • 31.03.2023
177327-1_large

Україна готує контрнаступ цієї весни, але небезпечно вважати його вирішальним моментом у війні проти росії.

Багато українців і західних партнерів, пише видання, розглядають майбутній контрнаступ як вирішальний момент для України, щоб добитися прориву на полі бою або вийти з глухого кута.

Кулеба пояснив, що наратив про вирішальний момент небезпечний для України: якщо контрнаступ не вдасться, це посилить вплив західних сил, які хочуть підштовхнути Україну до компромісу з рф.

– Ми повинні всіма засобами протистояти сприйняттю контрнаступу як вирішальної битви війни, – підкреслив міністр.

Усі війни є серією битв, додав він. І якщо цей наступ розглядатиметься як вирішальний, але не призведе до звільнення всієї окупованої території, то «деякі люди можуть сказати, що це була остання вирішальна битва, і тепер ми можемо продумати альтернативний сценарій». Але для України, заявив Кулеба, немає альтернативи повному відновленню територіальної цілісності.

Він також заявив, що в кожному уряді країни-союзника є меншість, яка наполягатиме на зупинці військової допомоги та припиненні вогню. «Вони всюди: у Вашингтоні, Берліні, Парижі, Лондоні. Вони намагатимуться зробити щось творче на кшталт «Мінська-3», – сказав глава МЗС.

Новини

19 березня 2024
18 березня 2024