Три миколаївських університети увійшли до топ-100 найпопулярніших вишів України

  • 13:56
  • 27.03.2023

Три миколаївські університети увійшли до топ-100 найпопулярніших вишів України з міжнародного неакадемічного рейтингу UniRank.

Про це повідомляє Агентство розвитку Миколаєва з посиланням на рейтинг.

80 місце – МНУ імені В. О. Сухомлинського
81 місце – ЧНУ ім. Петра Могили
91 місце – Миколаївський Національний Аграрний Університет

НУК ім. адмірала Макарова на 117-му місці у рейтингу.

Для довідки:

UniRank™ є провідним міжнародним каталогом вищої освіти та пошуковою системою, що містить огляди та рейтинги майже 14000 офіційно визнаних університетів і коледжів у 200 країнах (https://www.4icu.org/about/>https://www.4icu.org/about/).

Поточний University Ranking™ заснований на алгоритмі, що включає 5 неупереджених і незалежних веб-метрик, які беруться з 4 різних джерел веб-розвідки:

    Moz Domain Authority
    Alexa Global Rank
    SimilarWeb Global Rank
    Majestic Referring Domains
    Majestic Trust Flow

Формула, ухвалена для об’єднання 5 веб-метрик, не розкривається з причин авторського права та мінімізації спроб маніпулювання університетами для досягнення кращого рангу. Університетський рейтинг UniRank™, є неакадемічним рейтингом університетів, тому він менш суворий, ніж рейтинги академічних університетів.

Мета uniRank University Ranking™ – забезпечити приблизний глобальний рейтинг світових університетів і коледжів, заснований на їхній веб-присутності та популярності з точки зору прогнозованого трафіку, довіри / авторитету та якість посилальної популярності. Особливо це спрямоване на те, щоб допомогти іноземним студентам і викладачам зрозуміти, наскільки популярним є певний вищий навчальний заклад в іншій країні.

Індикатори:

    рівень відвідуваності сайту університету;
    кількість активних сторінок;
    показники метрики потоку;
    кількість унікальних відвідувачів;
    перегляди сторінок на сайті вузу з мобільних пристроїв і ПК користувачів.

Новини

25 квітня 2024
24 квітня 2024