Насіння від ООН: на Миколаївщині реалізують черговий аграрний проєкт

  • 09:19
  • 25.03.2023

Миколаївське сільськогосподарське підприємство 20 березня розпочало безкоштовну роздачу 1000 тонн насіння ярого ячменю. Проєкт реалізується для підтримки малих фермерів від продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO).

Директорка підприємства Надія Іванова розповіла кореспондентам Суспільного про особливості проєкту.

За словами Надії Іванової, це другий проєкт, який підприємство реалізує разом з FAO.

– На відмінність від https://suspilne.media/321166-agrarii-dvoh-rajoniv-mikolaivsini-bezplatno-otrimali-ponad-1400-tonn-nasinna-psenici/ target="_blank">першого у проєкті не беруть участь одноосібники. Розрахований виключно на малих фермерів, тобто юридичні особи, з площею полів до 500 гектарів. Одне підприємство отримує дві тонни. Насіння передається безкоштовно, — розповіла Надія Іванова.

У програмі беруть участь сільгосппідприємства зі всієї Миколаївщини.

– Серед умов було, що фермери мають зареєструватись у Державному аграрному реєстрі. На жаль це досі проблема, адже багатьом невеликим фермерам це складно зробити — треба взяти електронні ключі для реєстрації в єдиній програмі, — сказала директорка підприємства.

Надія Іванова каже, що довелось зробити багато підготовчої роботи.

– Закупили мішки, підготували етикетки, відкалібрували та протруїли ячмінь, розфасували. Крім того, на Доманівку, Баштанку, Первомайськ, Врадіївку, Вознесенськ повеземо своїми машинами, — розповіла директорка підприємства.

Зважаючи на теплу погоду, каже Надія Іванова, намагатимуться до кінця березня видати увесь посівний матеріал.

Новини

18 квітня 2024
17 квітня 2024