Немає вікон, знесені дахи: Як виглядає селище Луч на Миколаївщині після цілодобових російських обстрілів

  • 14:44
  • 24.03.2023

У селищі Луч Шевченківської громади Миколаївщини 28 багатоповерхівок зрешечені уламками боєприпасів, немає вікон, знесені дахи, є прямі прильоти до квартир.

Про це пишуть в своєму матеріалі «НикВести».

До повномасштабної війни у населеному пункті проживало майже тисячу людей. Наразі до Луча потрохи повертаються мешканці.

— Прильоти проклятих рашистів наробили, дах весь побило. Дякую волонтерам, що дали нам шифер, — розповідає місцевий житель Олександр.

Він пригадує, як місцевим доводилося ховатися у підвалах.

— Бо літало, було страшно. Було, що вийдемо подивимося. А на дах то ми тоді не вилазили, боялися, щоб не вбило. Не знаєш, куди воно летить, — говорить він.

Під майже цілодобовими обстрілами у Лучі проживало 38 мешканців. Вони облаштували схованки у підвалах, грілися буржуйками, а їсти готували просто неба на кострі.

Допомогти лучанам відновити крівлі вирішили миколаївські та одеські волонтери — безкоштовно привезли шифер і деревину. Німецькі благодійники сплатили відновлювальні роботи, розповів директор громадської організації «Фонд відновлення півдня України» Єгор Вишняков. Бригада вже відновила дах на одному з будинків, роботи тривали три тижні.

Тим часом лучани не втрачають оптимізму, вірять в ЗСУ та наводять лад біля під’їздів.

 

 

 

 

 

 

Новини

28 березня 2024
27 березня 2024