Тайвань дає допомогу на техніку для шкіл Миколаєва: серед вимог тендеру - продукція має бути не з Китаю

  • 18:17
  • 22.03.2023

Завдяки благодійній допомозі Тайваню в Миколаївський ліцей №60 поставлять 4 мультимедійні комплекси для оснащення навчальних класів. Ще 61 доставлять до 20 школи.

Про це повідомляє Преступности.Нет.

На момент написання новини, тендерна пропозиція перебуває на стадії очікування рішення замовника. За 65 комплексів, кожен з яких складається з проектора та дошки для проектора, Управління освіти планує віддати 5 мільйонів 722 тисячі 5 гривень.

У проєкті договору зазначено, що продавець готовий поставити проєктори Epson-685Wi японського виробництва та маркерні дошки українського виробництва ("Компанії ТСО").

Варто зазначити, що потенційні учасники тендеру подали кілька скарг під час оскарження умов тендеру. Одна з них стосувалася заявлених обмежень на участь у тендері продукції виробленої в Китайській Народній Республіці.

В Управлінні освіти пояснили таке обмеження тим, що купівля здійснюється коштом благодійної допомоги Тайваню і ця вимога була продиктована тими, хто дає гроші за закупівлю:

– Джерелом фінансування в цій закупівлі є благодійна допомога Тайваню. Однією з умов надання допомоги є закупівля товарів, виробником яких не є Китайська Народна Республіка. Тобто тендерна документація містить такі положення виключно через вимоги надання благодійної допомоги. У разі, якщо така вимога не буде дотримана, ми не зможемо укласти договір через відсутність фінансування.

Новини

19 березня 2024
18 березня 2024