Facebook та Instagram почали продавати галочки верифікації

  • 12:22
  • 22.03.2023

Meta представила власну підписку Meta Verified, яка пропонує користувачам галочку верифікації, «захист від акаунтів, що видають себе за вас», позачерговий доступ до служби підтримки та додаткові функції (наприклад ексклюзивні стікери). 

Як повідомили в компанії, вартість підписки Meta Verified складатиме $14,99 в додатках для iOS та Android або $11,99, якщо оформлювати її безпосередньо через сайт (така опція доступна лише для Facebook).

Що пропонує підписка Meta Verified?

Поки що підписка Meta Verified запущена лише на території США. В Meta повідомили, що її базові переваги можуть відрізнятися в залежності від регіону, проте загалом вони виглядають наступним чином: 

  • Перевірка. Доведіть, що ваш акаунт справжній, за допомогою галочки верифікації. Цей процес потребуватиме підтвердження за допомогою офіційного посвідчення особи для надійного підтвердження автентичності вашого облікового запису.
  • Проактивний захист облікового запису. Отримайте захист від видавання інших осіб за вас завдяки проактивному моніторингу облікового запису та захистіть свій акаунт за допомогою обов’язкової двофакторної автентифікації.
  • Ексклюзивні функції. Отримуйте ексклюзивні наклейки на Facebook, Instagram Stories і Facebook Reels, а також 100 зірок на місяць на Facebook, щоб ви могли висловити свою підтримку іншим творцям.
  • Пряма підтримка облікових записів. Отримайте допомогу, коли вам потрібна, від реальної людини щодо поширених проблем облікового запису.

Чому з Meta Verified не буде таких проблем як з Twitter?

За досить короткий час на посаді голови Twitter Маск встиг перезапустити підписку Twitter Blue, додавши в неї також галочку верифікації акаунта. Якщо раніше галочку можна було отримати лише після підтвердження особи чи права говорити від імені компанії, то з підпискою вона з’являється моментально.

Проте ця «галочка верифікації за гроші» надала можливість будь-кому говорити начебто від імені компанії. Це призвело до омани користувачів та великої кількості втрат з боку компаній.

Проте з Meta Verified таких проблем не буде, оскільки підписка не дає моментального статусу верифікованого акаунту, а лише дозволяє користувачу пройти необхідну верифікацію, навіть якщо раніше він не підпадав під статус «публічних осіб», що мають таку можливість.

Новини

18 березня 2024
17 березня 2024