Миколаїв отримав 300 бронежилетів для медиків — 250 з них передали херсонським колегам

  • 17:21
  • 21.03.2023
266790_0

У вівторок, 21 березня, в Миколаєві передали 250 бронежилетів для медичних працівників Херсонщини.

Про це пишуть  «НикВести».

Бронежилети були виготовлені спеціально для медиків. Вони мають відповідну символіку та червоний колір, аби ворог бачив, що людина не є військовим.

Як зазначив заступник голови Миколаївської ОВА Юрій Гранатуров, це вже друга партія бронежилетів, яку область отримала від харківського підприємства, яке безкоштовно передає захист на фронт і для представників критичної інфраструктури. Раніше Миколаїв отримав 100 бронежилетів, у тому числі дитячі. Частину з них також віддали херсонцям.

 

Цього разу надійшла партія з трьохсот бронежилетів. 50 залишили у Миколаєві — для працівників екстреної медичної допомоги. Решту передали до Херсону.

— Партнери наші, наші брати-херсонці завжди можуть розраховувати на будь-яку допомогу будь-якого профілю від Миколаївської області, — відзначив Юрій Гранатуров.

 

 

Начальник управління охорони здоров’я Миколаївської ОВА Максим Безносенко додав, що бронежилети можуть використовуватися як медичними працівниками, так і для людей під час евакуації.

Вони забезпечують захист від уламків та осколків і не такі важкі, як ті, що носять військові. В бронежилетах є кармани, в які за потреби можна вставити додаткові плити.

Максим Безносенко також зауважив, що Миколаївщина лишається єдиною областю, в якій за час повномасштабної війни не загинув жоден цивільний медик.

Новини

19 квітня 2024
18 квітня 2024