Церква Англії розгляне можливість використання гендерно нейтральних звернень до Бога

  • 16:56
  • 08.02.2023

Навесні 2023 року Церква Англії планує створити комісію і розглянути можливість використання гендерно нейтральних звернень до Бога.

Про це повідомляє The Guardian.

Раніше священники просили дозволити використовувати гендерно нейтральні терміни у спілкуванні з Богом замість традиційного «він». За словами єпископа Майкла Іпгрейва, церква протягом кількох років досліджувала можливість такого підходу стосовно Бога. Після перевірки комісією потенційні зміни має схвалити Синод — орган прийняття рішень Церкви.

 – Після деякого діалогу між двома комісіями в цій сфері новий спільний проєкт щодо гендерної мови розпочнеться цієї весни. Як і інші потенційні зміни у дозволених літургійних положеннях та формулюваннях, ці зміни вимагатимуть повного синодального процесу для затвердження, — сказав Іпгрейв.

Консервативні представники Церкви Англії засудили можливі зміни. Зокрема преподобний доктор Ян Пол зазначив, що вони означатимуть відмову від власної доктрини Церкви.

– Той факт, що Бога називають «Батьком», не можна замінити на «Мати» без зміни значення, а також не можна гендерно нейтралізувати слово «Батько» без втрати значення. Батько і мати не взаємозамінні, і ставляться до своїх нащадків по-різному, — сказав він.

За словами речниці англіканської церкви, у можливій зміні термінології насправді немає нічого нового, адже християни з давніх часів усвідомлювали, що Бог не є ні чоловіком, ні жінкою.

Новини

19 березня 2024
18 березня 2024