«Ціна їх мовчання – тисячі жертв», — президент Федерації боксу Миколаєва Ільюк виступив проти участі російських спортсменів на міжнародних змаганнях

  • 11:46
  • 08.02.2023
Ильюк01

Спортсмени з Росії та Білорусі не мають брати участь у міжнародних змаганнях допоки публічно не засудять війну, що веде РФ проти України.

Таку думку висловив президент Федерації боксу Миколаєва Артем Ільюк на своїй сторінці в Facebook.

Як відомо, наразі у західних спортивних колах ведеться дискусія, чи дозволити росіянам та білорусами брати участь у літніх Олімпійських Іграх – 2024. Остаточне рішення ще не прийнято, та поки все йде до того, що Росія та Білорусь все ж матимуть своїх представників, що виступатимуть під «білим» нейтральним прапором.

Можливість допуску спортсменів країни-окупанта до міжнародних змагань засудили в Україні. Так, олімпійський чемпіон 2012 року Олександр Усик прямо звернувся до голови Міжнародного олімпійського комітету не робити жодних виключень для російських спортсменів. Таку ж думку поділяє президент Федерації боксу Миколаєва Артем Ільюк. За його словами, якщо спортсменам з Росії не вистачає сміливості засудити війну їм нема чого робити на престижних турнірах.

– Сміливість і честь – це основа спорту, основа всіх сучасних змагань. А тому я не бачу жодної причини, чому російським чи білоруським спортсменам мають дозволити брати участь у міжнародних змаганнях. Або їм не достає сміливості публічно виступити проти війни. Або вони підтримують війну, — написав Ільюк.

Він також переконаний, що російські спортсмени розділяють відповідальність за війну, що веде їх держава проти України:

– Поки вони мовчать, росія вбиває українських спортсменів, українських тренерів, українських дітей, росія вбиває Україну. Ціна їх мовчання – тисячі невинних жертв, — додав президент Федерації боксу Миколаєва.

Новини

19 березня 2024
18 березня 2024