Авіакатастрофа у Броварах: названо терміни розшифрування «чорної скриньки»

  • 21:14
  • 04.02.2023
264412_0

«Чорну скриньку» з вертольота, що впала у Броварах у січні, планують розшифрувати за тиждень – два.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив голова комітету ВР із питань правоохоронної діяльності Сергій Йонушас.

 

— Ми розуміємо, що під час таких подій важлива інформація із «чорних скриньок». Я знаю, що наші правоохоронці вже працюють разом із французькими колегами. Я сподіваюся, приблизно через тиждень, максимум – два все ж таки буде розшифровано «чорну скриньку», і після того ми зможемо більш детально ознайомитися з найбільш пріоритетною версією, – розповів Йонушас.

Він зазначив, що зараз пріоритетними є версії про помилку пілота та технічну несправність вертольота. Також не виключається версія диверсії, але вона йде не однією з пріоритетних.

— Ви знаєте, що правоохоронці вже зробили певні процесуальні дії, обшуки щодо відпрацювання цієї версії, вони рухаються за контрактами, на підставі яких було здійснено купівлю цих вертольотів, – додав Йонушас.

Нагадаємо, 18 січня у Броварах поряд із дитячим садком та житловим будинком упав вертоліт, на борту якого знаходилося керівництво МВС. Загинули 14 людей.

Новини

26 квітня 2024
25 квітня 2024