Суд арештував фігурантів справи про закупівлі МОУ: про скандальні «яйця по 17 грн» не йдеться

  • 09:53
  • 04.02.2023

Печерський районний суд Києва арештував 5 людей, яких Державне бюро розслідувань підозрює у нібито корупційних закупівлях харчів для Міноборони.

Про це повідомляє УП.

У справі фігурують 3 військовослужбовців і два підприємці. Це:

  • Підполковник Дмитро Ткач, заступник начальника однії з військових частин, який відповідає за логістику, якого ДБР вважає організатором;
  • Юрій Дивак, начальник їдальні;
  • Людмила Гніденко, яка, за версією слідства, попри статус військової, вела «чорну бухгалтерію» приватного постачальника харчів;
  • співробітники компанії-постачальника Ярослав Марунич і Микола Демиденко.

Слідство стерджує, що з 18 серпня 2022 року компанія «Ок Ленд Фуд» підписувала з військовою частиною договори на постачання харчів. При цьому продукти, за які виплачувались кошти, нібито не постачались, а вигоду фігуранти ділили між собою.

Заяву про злочин ще у вересні 2022 року написав командир частини. Фігурантів затримали 2 лютого 2023 року. Збитки за цей час, за підрахунками правоохоронців, сягнули 4,6 млн гривень.

Прокурор зазначив, що частина доказів становить таємницю, і тому їх не можна озвучувати у відкритому суді.

Один з підозрюваних, Ярослав Марунич, розповів, що серед компаній, в яких він працював, була «Актів компані». Ця фірма раніше засвітилась у ЗМІ в скандалі про закупівлю харчів за завищеними цінами.

Однак у фабулі, оголошеній в суді, взагалі не йдеться ані про цей епізод, ані взагалі про поставки за завищеними цінами.

У коментарі УП прокурор запевнив, що слідство вивчає низку закупівель, у тому числі, й ту, що набула розголосу в ЗМІ. Пояснити розбіжності між офіційною фабулою та пресрелізом прокурор не зміг.

Суддя Сергій Вовк задовольнив прохання прокурора: арештував усіх фігурантів, дозволивши їм вийти під заставу в 4,6 млн гривень.

Новини

26 квітня 2024
25 квітня 2024