Як шукати квартиру для оренди?

  • 15:45
  • 03.02.2023

Оренда квартири — це, мабуть, та сама річ, яка поєднує людей різних поглядів, статусу, віку та статі. Студент, який переїхав до іншого міста на навчання; людина, яка отримала підвищення у новому місті; молода пара, яка розпочинає новий етап життя — всі ці люди приходять до того, що треба винаймати житло. Але це не можна здійснити просто клацнувши пальцями, і цей процес починається з того, що людині потрібно шукати квартиру в оренду, а цей процес передбачає безліч нюансів. Яких саме? Давайте розберемося.

Способи самостійного пошуку квартири

Під час пошуку квартири варто уважно вивчити інформацію, що стосується власника, ріелтора чи інформаційного агентства. Все залежить від того, який спосіб ви оберете. Але у будь-якому випадку потрібно перевіряти все по декілька разів, тому що обдурити вас може і ріелтор, і власник.

  1. Для початку вивчіть райони та інфраструктуру. Можливо вас цікавлять Новопечерські Липки або таунхаус під Києвом. Якщо вам важливо, щоб поряд знаходилися метро, ​​зупинки громадського транспорту тощо, відштовхуйтеся саме від цього, але не забувайте, що вартість квартир підвищуватиметься.
  2. Промоніторьте сайти нерухомості та вивчіть пропозиції, тому що забронювати квартиру в оренду досить просто, але найкраще придивитися до кількох варіантів та порівняти ціни, щоб знайти максимально вигідний варіант.
  3. Якщо ви приїхали дивитися квартиру, попросіть господаря надати документи, ретельно перевірте їх, а також попросіть паспорт.
  4. Домовляйтесь про всі деталі, ставте якнайбільше уточнюючих питань, наполягайте на тому, щоб усі умови та нюанси фіксувалися у договорі.

Не можна виділити якийсь конкретний спосіб пошуку та оренди житла і сказати, що він кращий за інший. Можна одразу обирати графу "без посередників", коли ви переглядаєте оголошення на сайтах або ж запитати у знайомих чи немає у них контактів перевірених орендодавців. А можна відразу звернутися до ріелтора, якщо ви не хочете занурюватися в процес пошуку і якщо у вас є якісь конкретні вподобання, наприклад ви точно знаєте, що вас цікавить винятково оренда квартири в Новопечерських Липках і тоді ріелтор полюватиме за кращими пропозиціями.

Чому найкраще звернутися до ріелтора?

Здається, що самому знайти квартиру просто, але насправді це дуже затратно в плані часу та ваших ресурсів, тому не поспішайте відкидати опцію звернення до ріелтора. Головна перевага ріелтора в тому, що він добре знає ринок нерухомості, підкаже, як винайняти квартиру і зможе підібрати ідеальний варіант, якщо ви розповісте про ваші вподобання та вимоги. Виходить, що ви заощаджуєте час, не обдзвонюєте власників і приїжджаєте дивитися квартири, які підібрали з урахуванням всіх запитів.

Також ріелтор складає договір оренди і в ідеалі навіть намагається зробити так, щоб сума орендної плати стала меншою. А якщо ви з якихось причин не можете приїхати до міста, де зніматимете квартиру, то завдяки ріелтору все можна зробити дистанційно. Знайти ідеальну квартиру для оренди і при цьому не витратити на пошуки кілька тижнів та місяців цілком реально. Створіть для себе чітку картинку того, якою вона повинна бути, а далі обирайте відповідний спосіб пошуку і насолоджуйтесь життям в новому просторі.

 

Новини

2 травня 2024
1 травня 2024
30 квітня 2024