Суд арештував 32 мільйони Миколаївського глиноземного заводу Дерипаски

  • 09:54
  • 31.01.2023

За клопотанням Офісу Генерального прокурора арештовано 32 млн грн найбільшого в Україні виробника металургійного глинозему та гідроксиду алюмінію, власником якого є підсанкційний російський олігарх.

Про це повідомила пресслужба ОГП.

В Офісі генпрокурора не зазначають, про яке підприємство йдеться, але з відкритих джерел відомо, що таким виробником є Миколаївський глиноземний завод. 

У 2022 році повідомлялось, що це підприємство із власності російського олігарха Олега Дерипаски суд передав в управління АРМА.

– Раніше за клопотаннями прокурорів було арештовано майно цього суб’єкта господарювання - 12 земельних ділянок, комплекс морського порту, квартири, адмінбудівлі, виробничі цехи, 46 транспортних засобів, 240 одиниць спеціальної техніки. На сьогоднішній день загальна вартість арештованих активів перевищує 1 млрд грн, - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, у 2000 році це підприємство було приватизовано холдингом, який належить Дерипасці. Наразі він знаходиться під санкціями США та ЄС.

– Підставами для їх застосування стало відмивання грошей в інтересах президента держави-агресора,– зазначається в повідомленні.

Новини

28 березня 2024
27 березня 2024