Новообраний президент Чехії підтвердив намір відвідати Україну навесні

  • 09:54
  • 30.01.2023
173731-1_large

Новообраний президент Чехії Петр Павел підтвердив, що збирається приїхати до України разом зі словацькою колегою Зузаною Чапутовою навесні 2023 року.

Про це він повідомив в ефірі CNN Prima.

Згідно з його словами, ідея спільної з Чапутовою поїздки народилась випадково – вони обидва планували здійснити такий візит.

– Вона сказала, що це було схоже на телепатію, що ми ніби обмінялись думками, – сказав Павел.

Він уточнив, що такий візит відбудеться до саміту Північноатлантичного Альянсу, що має відбутись у Вільнюсі в липні 2023 року.

При цьому, Павел підтвердив, що в неділю поговорить із президентом України Володимиром Зеленським, а також направив запит на розмову з президенткою Тайваню Цай Інвень, але ще не отримав підтвердження.

Говорячи про війну в Україні, генерал підтвердив намір продовжувати військову підтримку України й не допустити перемоги рф.

– Шлях до гарантування більшої безпеки для всіх - це повернення до нормального життя, відновлення України як суверенної держави, – вважає він.

Як зазначається, у майбутньому, коли росія зможе це зробити, необхідно також почати діалог із нею про встановлення нормальних відносин і гарантій взаємної безпеки.

Новини

19 квітня 2024
18 квітня 2024