У Миколаєві судитимуть колаборанта, який передавав окупантам дані про ЗСУ

  • 13:13
  • 27.01.2023

Миколаївською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно жителя Миколаєва за фактами державної зради, пособництва державі-агресору, виправдання і заперечення збройної агресії Росії проти України, вчинене повторно.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

Слідством встановлено, що обвинувачений збирав і передавав спецслужбам Росії відомості щодо позицій українських військ та об’єктів критичної інфраструктури на території Миколаєва, по яких надалі здійснювалися ракетні та артилерійські удари. Також він надавав інформацію про результати вже здійснених обстрілів таких об’єктів. Також зловмисник поширював через месенджери в соціальних мережах антиукраїнські дописи, в яких заперечував і визнавав правомірним здійснення збройної агресії Росії проти України, давав позитивну оцінку діям окупантів, принижував гідність українських військовополонених, розпалював ворожнечу та ненависть у публікаціях.

Під час обшуку, проведеного за місцем проживання фігуранта, виявлено та вилучено мобільний телефон із доказами його злочинної діяльності, який використовували для спілкування з представниками ФСБ РФ і передачі зібраних даних розвідувального характеру.

  • 11.jpg

Новини

28 березня 2024
27 березня 2024