У Миколаївській області почалося відновлення розподілу газу у селі, що 8 місяців було під обстрілами РФ

  • 16:52
  • 26.01.2023
photo_2023_01_26_15_18_03__1__650x410

В селі Шевченковому Миколаївської області почали відновлювати газопостачання. Через ворожі обстріли воно було відсутнє з червня. Газовики обіцяють вже в березні повернути теплопостачання.

Про це повідомляє Шиповник з посиланням на повідомлення АТ «Миколаївгаз».

 

Як відомо, Шевченкове було на лінії розмежування вісім місяців - ворог постійно обстрілював його з окупованої частини Херсонської області. Через це у селі вщент зруйновано 20% газопроводів. Після проведення розмінування газовики змогли взятися за відновлення газопостачання.

Часто пошкодження газових мереж відбувається у важкодоступних місцях. Тому газовики використовують лазерні детектори Esders Elli. Вони дозволяють обстежувати газопроводи на відстані або висоті, а також забезпечують високу точність вимірювання.

– Лазерні детектори, які використовують фахівці наших ремонтних бригад, можуть виявити найменшу концентрацію газу в повітрі. Це дозволяє нам обстежувати газопроводи в домогосподарствах, які залишили господарі, - пояснив технічний директор АТ «Миколаївгаз» Дмитро Грицай.

Зараз у населеному пункті залишилася лише третина мешканців.

Газовики вже візуально обстежили всі мережі. Тепер відбувається опресування системи - її накачують повітрям, щоб перевірити на герметичність.

– Необхідно замінити близько 4 км труб, майже 800 лічильників у помешканнях. Також буде замінено шафовий газорегулювальний пункт (ШГРП). Цей пристрій, який нам за 7 днів виробили та привезли з заводу RGC Production, дозволяє регулювати тиск у мережі для безпечної експлуатації газового обладнання клієнтів. Також будуть ремонтуватися газові вводи клієнтів та замінюватися стійки газопроводів. Всі ці роботи виконуються коштом тарифу на розподіл газу - інших джерел фінансування чи допомоги ми не маємо, - додала речник АТ «Миколаївгаз» Ірина Крісанова.

Відновити розподіл газу до осель мешканців Шевченкового у «Миколаївгазі» планують вже за два місяці.

Новини

19 квітня 2024
18 квітня 2024