У Білорусі спробували звинуватити Україну в «навмисній провокації» через падіння ракети

  • 09:42
  • 30.12.2022

У Міноборони Білорусі заявили, що ракета, яка впала вчора в Брестській області, нібито може бути «навмисною провокацією України». Це, по версії білоруського режиму, розглядається як одна з версій.

Про це повідомляє начальник білоруських зенітних ракетних військ Кирила Казанцева, заяву якого опублікувало Міноборони РБ.

За його словами, всього Мінськ розглядає дві версії подій.

 

 

– Як зазначалося раніше, в Іванівському районі засобами протиповітряної оборони було вражено мету, яка прилетіла з українського боку. За цим інцидентом залишаються питання, і ми розглядаємо дві версії: ненавмисний пуск зенітної керованої ракети через низьку навченість розрахунку або несправність ракети, або це навмисна провокація Збройних сил України, – заявив Казанцев.

Нагадаємо, вчора, 29 грудня під час масованої ракетної атаки росіян по мирних містах України, в Білорусі заявили, що на їхній території впала ракета, яка нібито була випущена з України.

Спочатку там розглядали дві версії: заліт ракети до Білорусі, аналогічний до нещодавнього інциденту в Польщі, або ж ракету було збито внаслідок роботи систем ППО Білорусі.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

18 травня 2024
17 травня 2024