Кілька автівок протягом тижня. На Миколаївщині ремонтують авто для ЗСУ

  • 12:23
  • 16.12.2022
f6b7a4fb702f4ca8

На Миколаївщині волонтери збирають гроші на деталі для машин військовослужбовців ЗСУ, а майстри ремонтують автівки безкоштовно.

Олексій — один з майстрів, до якого військові часто звертаються по допомогу, розповів кореспондентам Суспільного про особливості своєї роботи.

Чоловік говорить, що по дну машини одразу може встановити, що це авто з передової.

– Зрозуміло, що у військових, вони ж там по бездоріжжю їздять, — там відбито, там поламано. Їм постійно потрібно щось робити, — каже автомайстер.

На Миколаївщині ремонтують авто для ЗСУ

Майстер ремонтує авто. Фото: Валентина Гурова/Суспільне Миколаїв

Олексій займається ремонтом авто 28 років. Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну додались машини військових. Їх чоловік ремонтує безкоштовно та частіше за все у позаробочий час. Говорить, що така його громадянська позиція.

– У когось професія — водій тролейбуса, він керує тролейбусом. Хтось машини ремонтує військовим, хтось хліб випікає. У кожного своя спеціальність. Кілька автівок робимо протягом тижня, буває щодня. Зараз менше, Херсон звільнили і менше роботи по військових машинах стало, раніше було більше, — розповідає Олексій.

На Миколаївщині ремонтують авто для ЗСУ

Інструмент у майстерні Олексія. Фото: Валентина Гурова/Суспільне Миколаїв

Автомайстер знаходить причину поламки та дає список необхідних запчастин, гроші на які збирають волонтери.

– Я не сказала б, що багато людей безкоштовно щось роблять, але вони є. Я кажу кожному: «Долучайтесь тим, чим ви можете допомогти ЗСУ». Тому що вони нас захищають, тому що вони без нас не можуть виграти цю війну, тільки разом з нами. У кожного з нас є щось таке особливе, чим ми можемо допомогти, — ділиться волонтерка Олена.

На запчастини для ремонту однієї машини, в середньому, необхідно близько 20 тисяч гривень.

На Миколаївщині ремонтують авто для ЗСУ

Військовослужбовець приїхав ремонтувати авто. Фото: Валентина Гурова/Суспільне Миколаїв

Військовослужбовець Максим приїхав ремонтувати автівку з одного з південних напрямків фронту. Цього разу, говорить чоловік, не витримав акумулятор.

– Трошки вдарили морози. Ну, і акумулятори, стартери — все як завжди. Різні умови, різні поламки. Усі транспортні засоби, які працюють на фронті, вони працюють в дуже складних умовах. Достатньо часто вимагає ремонту транспортний засіб, на якому виконуються задачі, — розповідає військовослужбовець ЗСУ Максим.

Нагадаємо, майже 100% українців вірять у перемогу України у війні проти росії.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

5 травня 2024
4 травня 2024