Японія, Британія та Італія розроблять новий винищувач - Reuters

  • 14:49
  • 09.12.2022
2788515

Японія, Великобританія та Італія об'єднали зусилля у розробці реактивного винищувача нового покоління.

Це стало першою великою співпрацею Японії в галузі промислової оборони з часів Другої світової війни, повідомляє Reuters.

Стверджується, що партнери хочуть ввести в експлуатацію передовий фронтовий винищувач до 2035 року шляхом об'єднання британського проекту Future Combat Air System, також відомого як Tempest, з японською програмою FХ.

За даними міністерства оборони Японії, британська BAE Systems PLC, японська Mitsubishi Heavy Industries і італійська Leonardo очолять розробку літака, який матиме передові цифрові можливості в галузі штучного інтелекту та кібервійни. При цьому інші країни можуть за бажання приєднатися до проекту.

Очікується, що у Британії новий винищувач замінить її винищувачі Eurofighter Typhoon та доповнить парк F-35 Lightning. Також він буде сумісний із винищувачами інших партнерів НАТО.

Нагадаємо, 3 грудня у США показали новий стратегічний стелс-бомбардувальник B-21 Raider, який може нести ядерну зброю. Жоден далекий бомбардувальник не може зрівнятися з можливостями цього літака, запевнив шеф Пентагону Ллойд Остін.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

25 квітня 2024
24 квітня 2024