У Мінфіні назвали суму для індексації пенсій

  • 19:30
  • 07.12.2022

У 2023 році в Україні відбудеться планова індексація пенсій. На ці цілі у державному бюджеті додали майже 40 млрд гривень.

Про це повідомляє заступник міністр фінансів Роман Єрмоличев в інтерв’ю «Укрінформ».

За його словами, якщо у 2022 році на соціальний захист та соціальне забезпечення у державному бюджеті передбачали 400 мільярдів гривень, то на наступний майже 447 мільярдів.

– Навіть в умовах війни фінансування збільшили на понад 40 мільярдів гривень. Між іншим, ми розуміли, що доведеться індексувати пенсії, адже пенсіонери - одні з найменш захищених верств населення. І сорокамільярдне збільшення - це якраз додаткові асигнування для Пенсійного фонду, - сказав він.

Водночас Єрмоличев повідомив, що фінансування решти напрямів - підтримки внутрішньо переміщених осіб, програми житлових субсидій тощо - зберегли на цьогорічному рівні.

Нагадаємо, Кабінет міністрів планував скоротити витрати на Міністерство соціальної політики у 2023 році до 405 млрд гривень порівняно з 425 млрд гривень у поточному році. Скорочення планувалося за рахунок зменшення дотацій Пенсійного фонду. Разом з тим, до другого читання видатки на ПФУ було збільшено на 38,9 млрд гривень. Таким чином, видатки на соціальну сферу дещо зростуть.

Водночас підвищення прожиткового мінімуму, від якого залежить розмір пенсій, у 2023 році не планується.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

25 квітня 2024
24 квітня 2024