Бізнес-імперію Трампа визнали винною за всіма пунктами у справі про шайхрайство та ухиленні від податків

  • 08:50
  • 07.12.2022

Суд присяжних Манхеттена визнав винними дві компанії бізнес-імперії колишнього президента США Дональда Трампа за численними звинуваченнями в злочинному податковому шахрайстві та фальсифікації ділової документації.

Про це повідомляє CNN.

– Trump Corp. і Trump Payroll Corp. були визнані винними за всіма пред'явленими їм звинуваченнями, - пишуть журналісти.

Трампу та його родині не було висинуто звинувачень у цій справі, але під час судового процесу прокурори неодноразово згадували експрезидента США про його причетність до пільг, наданих певним керівникам, включаючи фінансовані компаніями квартири, оренду автомобілів та особисті витрати.

Бізнес-імперія Трампа може отримати максимальний штраф у розмірі 1,61 мільйона доларів після винесення вироку в середині січня.

– Їй не загрожує ліквідація, тому що згідно із законодавством Нью-Йорка немає механізму ліквідації компанії. Однак засудження за кримінальний злочин може вплинути на його здатність вести бізнес або отримувати кредити чи контракти, - вказують у CNN.

Нагадаємо, наприкінці літа Мін'юст США звинуватив Трампа у спробі приховати таємні документи державної ваги, які знайшли в його маєтку.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

28 березня 2024
27 березня 2024