Макрон виступив за покарання для Путіна за воєнні злочини

  • 13:22
  • 05.12.2022
2787294

Росія припустилася величезної помилки, коли напала на Україну. Крім того, атаки РФ на цивільну інфраструктуру є воєнними злочинами.

Про це заявив в інтерв'ю CBS News президент Франції Еммануель Макрон.

– Я думаю, вони припустилися величезної помилки. По-перше, не поважати міжнародне право і порушити всі принципи, які вони підписали, вбивче для їхнього авторитету. І друге, тому що, ймовірно, вони припустилися багатьох помилок в оцінці своїх можливостей і можливостей України, - зазначив він.

Французький лідер також відповів на запитання, чи мають бути притягнуті до відповідальності за ці злочини.

– Ми повинні зібрати всі докази воєнних злочинів. І це те, що ми робимо, відправляючи в Україну поліцейських та експертів... Ми повинні запустити всі юридичні ініціативи. Тому моя відповідь - так, - наголосив голова Франції.

Проте Макрон додав, що виступає за прямий контакт із Путіним.

– Я завжди підтримую регулярні дискусії та прямий контакт із президентом Путіним, тому що вважаю, що найкращий спосіб відновити взаємодію - зберегти цей прямий канал. Ізоляція - найгірша річ, особливо для такого лідера, - пояснив він.

Підтримка України з боку Європи та США вкрай потрібна.

– Зрозуміло, що Росія, і особливо президент Путін, вирішили взяти на озброєння принаймні енергію та продовольство, створивши дефіцит, нестабільність та інфляцію. І я думаю, що його ставка - це втома від війни та втома від санкцій, - сказав президент Франції.

Макрон заявив, що він не бачить військового варіанта завершення війни в Україні.

– Я думаю, що важливо донести меседж, що це українцям вирішувати, що єдиний спосіб знайти рішення - переговори, - додав він.

Нагадаємо, раніше Макрон заявив, що захід нібито має розглянути питання того, як задовольнити потребу РФ у гарантіях безпеки, якщо президент Володимир Путін погодиться на переговори про припинення війни в Україні.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

25 квітня 2024
24 квітня 2024