У Миколаєві збільшилася кількість жителів на 10%. Мер розповів, скільки людей повернулися

  • 15:32
  • 05.12.2022
1___5818_650x410

У Миколаєві наразі проживає близько половини мешканців від довоєнного часу. При цьому після деокупації Херсона кількість жителів зросла на 10%.

Про це мер Миколаєва Олександр Сєнкевич розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

За його словами, після звільнення Херсона, у Миколаєві стало набагато тихіше. З дня деокупації було одне бомбардування, внаслідок якого сталось руйнування одного під'їзду житлового будинку та загинуло семеро людей. Також було ще кілька ударів за містом.

– Що стосується Миколаєва, майже три тижні в нас тихо, тому люди почали повертатися, кількість машин збільшилась. До цього часу ми реєстрували близько 220-230 тисяч, зараз ми бачимо, що кількість жителів зросла до 250 тисяч, - сказав Сєнкевич.

Так, за кількістю та об'ємом скидань каналізаційної води, можна сказати, що у Миколаєві приблизно половина мешканців від довоєнного часу.

– Збільшилась кількість побутового сміття і, власне, кількість телефонів, за інформацією від мобільних операторів, також збільшилась на 10%, тобто до 250 тисяч, - додав мер.

Проте Сєнкевич рекомендую ще почекати із поверненням у місто. За його словами, наразі росіяни перегруповуються та змінюють свої позиції.

Нагадаємо, із понеділка, 5 грудня, у Миколаївській області планують переглянути графіки відключень електроенергії. Не виключено, що світло в регіоні не буде по 4 години кожні 2-4 години.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

28 березня 2024
27 березня 2024