Прийматимуть не всіх: у МОЗ розповіли, як працюватимуть лікарні у випадку блекауту

  • 10:30
  • 04.12.2022
1666295320-7806

Незважаючи на забезпеченість генераторами, під час блекауту українські лікарні не працюватимуть як зазвичай. У разі тривалої відсутності електроенергії в Україні медичні заклади відмовляться від проведення планових госпіталізацій та операцій. 

Як заявила заступниця міністра охорони здоров’я України Марія Карчевич в ефірі телемарафону, лікарі проводитимуть лише ургентні операції. 

– Якщо буде тривале відключення світла, то планові госпіталізації, планові операції будуть призупинені для того, щоб не перевантажувати заклади. Прийматимуться лише ургентні операції, – пояснила вона. 

За словами представниці МОЗ, в Україні планують створити два рівня медичних установ з генераторами на випадок блекауту. До першого рівня віднесуть заклади, які можуть працювати за відсутності електропостачання.

До другого рівня увійдуть лікарні, які продовжать роботу, якщо не буде як світла, так і централізованого опалення та водопостачання. Зазначається, що ці медичні установи забезпечать супутниковими системами Starlink для зв’язку та комунікації у подібних ситуаціях.

Нагадаємо, через ракетні атаки на обʼєкти енергетичної інфраструктури України в багатьох регіонах виникли проблеми з електропостачанням. У разі повторних ударів РФ по Україні може статися блекаут. 

Нагадаємо, із понеділка, 5 грудня, у Миколаївській області планують переглянути графіки відключень електроенергії. Не виключено, що світло в регіоні не буде по 4 години кожні 2-4 години.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

20 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024