Україна почала переговори з Німеччиною щодо передачі систем ППО Patriot

  • 15:24
  • 02.12.2022
1653133642-4107

Україна почала переговори з Німеччиною про передачу систем ППО Patriot. Їхнє розміщення в західних регіонах нашої країни — це найкращий спосіб захистити Польщу та інші країни НАТО від будь-яких інцидентів.

Про це розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у розмові з журналістами Polsat News.

За його словами, Київ повністю підтримує ідею Варшави щодо розміщення ЗРК Patriot в західних областях. Це буде найкращий захист від російських ударів як України, так і Польщі з іншими країнами НАТО.

– Ми почали переговори з Німеччиною з цього питання. Ми піднімали ці питання перед США, оскільки вони володіють технологією Patriot. Я також використовую міністерські зустрічі НАТО і ОБСЄ, щоб поговорити з усіма, хто може допомогти нам прийняти позитивне рішення щодо поставок Patriot в Україну,– заявив Кулеба.

Міністр також прокоментував побоювання, які висловили окремі німецькі політики щодо відправки згаданих систем ППО в Україну. За його словами, ФРН вже передавала нашій країні зброю, що дозволяє знищувати рашистів. А Patriot — це оборонна техніка, покликана захистити мирних громадян від ударів окупантів.

Після інциденту з падінням ракет у Польщі Німеччина запропонувала передати своєму союзнику в НАТО системи ППО Patriot. А у Варшаві виступили за їх відправку Україні. Відповідну заяву зробив прем'єр-міністр Матеуш Моравецький.

В Міноборони Польщі вважають, що у ЗСУ швидко освоять системи ППО Patriot. А спікер ПС ЗСУ Юрій Ігнат заявив про можливість закриття 100-120 кілометрів фронту за допомогою дивізіону Patriot.

Новини

19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024