МЗС: Українським посольствам у закривавлених конвертах надішли очі тварин

  • 13:04
  • 02.12.2022
02490000-0aff-0242-67c4-08dad2e03e6f_w1023_r1_s

Українським посольствам в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії та консульствам в Неаполі, Брно і Кракові надійшли закривавлені пакунки, в яких були очі тварин.

Про це 2 грудня повідомило Міністерство закордонних справ України.

Самі пакунки були просякнуті рідиною характерного кольору та мали відповідний запах. МЗС вивчає сенс цього «послання».

Крім цього, вхід до помешкання посла в Ватикані зазнав вандалізму, посольство в Казахстані отримало повідомлення про мінування, яке згодом не підтвердилося. Посольство у США отримало лист із ксерокопією критичної статті про Україну, він синхронно з іншими надійшов з території однієї європейської країни. 

– Маємо підстави вважати, що відбувається добре спланована кампанія терору та залякування посольств і консульств України. Не маючи змоги зупинити Україну на дипломатичному фронті, нас намагаються залякати. Однак можу відразу сказати, що ці спроби марні. Ми й надалі ефективно працюватимемо на перемогу України, — наголосив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Українська сторона взаємодіє із правоохоронцями іноземних країн, щоб розслідувати всі випадки погроз. Зараз всі українські посольства та консульства перевели в режим посилених заходів безпеки.

30 листопада в посольстві України в Мадриді прогримів вибух, унаслідок чого легке поранення отримав співробітник установи. У руках коменданта вибухнув конверт, який надійшов до посольства. Після цього міністр закордонних справ України доручив терміново посилити безпеку всіх українських посольств за кордоном, а влада Іспанії заявила, що розглядає вибух як теракт.

Після цього конверти з вибуховими пристроями отримали компанія Instalaza, яка виробляє зброю для України, канцелярія прем’єра Іспанії, Міноборони, авіабаза Торрехон-де-Ардос і посольство США в Іспанії.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

19 квітня 2024
18 квітня 2024