В Міноборони розповіли, чи вдасться окупантам виснажити українську ППО

  • 18:27
  • 30.11.2022
1656352872-1185

Росія не зможе виснажити українську протиповітряну і протиракетну оборону, якщо поточна ситуація не зміниться. Однак є і проблема: нашій країні потрібно більше систем ППО для захисту об'єктів, які атакує агресор.

Такими висновками поділився позаштатний радник міністра оборони Олексій Копитько на особистій сторінці на Facebook.

Він написав:

– Пріоритет зараз — ППО/ПРО. З хорошого — росіяни намагаються виснажити запас наших ракет, але при нинішніх тенденціях у них не вийде. З поганого — кількість пускових залишається явно недостатньою.

За словами Копитько, ще кілька систем NASAMS і одна IRIS-T SLM могли б змінити ситуацію в набагато кращу сторону. Ракетні удари Росії по Україні стали б дорогим задоволенням з непередбачуваним результатом.

– Досвід показує, що росіяни досить швидко адаптуються. Вони напевно будуть шукати спосіб поставити на потік масові удари порівняно недорогими агрегатами, типу іранських. Причому — з несподіваних напрямків. Але і ми адаптуємося, — підсумував Копитько.

При цьому аналітик на став коментувати поставки Україні систем Patriot або винищувачів. За його словами, важливий результат, а не численні заяви.

Нагадаємо, повітряні сили України знищують близько 80% ворожих цілей. З початку повномасштабної війни сили ППО збили понад 240 тисяч повітряних цілей.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

25 квітня 2024
24 квітня 2024