Родина президента «Мотор Січі» має нерухомість у Франції на чверть мільярда гривень — «Схеми»

  • 22:21
  • 28.11.2022
largeтдлорд

Син затриманого президента «Мотор Січі» В'ячеслава Богуслаєва Олександр є бенефіціаром низки компаній у Франції, на які зареєстроване майно на Лазуровому узбережжі вартістю приблизно 230 млн гривень.

Про це йдеться у спільному розслідуванні «Схем» («Радіо Свобода») та проєкту Scanner Project.

Журналісти встановили, що Олександр Богуслаєв володіє кількома фірмами, на які в Ніцці записана квартира і підвальне приміщення на Анлійській набережній, два апартаменти на 588 та 622 квадратні метри, дві квартири в елітному житловому комплексі та будинок.

Загальна вартість знайденої нерухомості, відповідно до офіційних документів, на момент купівлі складала 4,59 млн євро (2010-2011 роки). Якщо врахувати, що вартість нерухомості у Франції за 10 років офіційно зросла приблизно на 30%, вийде 5,9 млн євро (майже 230 млн гривень).

Реакції Олександра і В’ячеслава Богуслаєвих на розслідування поки не було. «Схеми» запитали в прокуратури та СБУ, чи планують ті звертатися до країн-партнерів для арешту закордонних активів родини Богуслаєва та чи планують домагатися їхньої конфіскації на користь України. Відповіді поки немає.

Нагадаємо, що 22 жовтня стало відомо про затримання ексвласника та почесного президента підприємства «Мотор Січ» В'ячеслава Богуслаєва. Офіційно затримання підтвердили 23 жовтня. Суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Його підозрюють у незаконному постачанні товарів військового призначення для російської штурмової авіації. Так, українське підприємство постачало запчастини до гелікоптерів Мі-8АМТШ-ВН «Сапсан», Ка-52 «Алігатор» та Мі-28Н «Нічний мисливець», які використовували у війні проти України.

Новини

25 квітня 2024
24 квітня 2024