Реєстр волонтерів. У Миколаєві пояснили, як зміниться процедура реєстрації

  • 12:47
  • 27.11.2022
ecdde125715a47b6

Процедуру реєстрації волонтерів спростили. Відповідний законопроєкт ухвалила Верховна Рада. Після набуття чинності ухваленого закону волонтери зможуть зареєструватися онлайн через «Дію».

Про це кореспондентам Суспільного розповіла заступниця начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Ольга Купчишина.

– Цей законопроєкт спрощує процедуру для громадян, які хочуть займатися волонтерською діяльністю. Час для волонтерів — золотий, тому що вони займаються пошуками і спорядження, і харчових продуктів, і потрібного інвентаря для наших воїнів ЗСУ, — розповіла Ольга Купчишина.

Стати волонтером через "Дію". У Миколаєві пояснили як змінилась процедура

За словами Ольги Купчишиної, якщо людина через «Дію» зареєструється — це буде спрощена процедура і не потрібно нести довідку з банку.

– Заява вже буде підв’язана під «Дію». Ми ще не знаємо, як це буде працювати. Мабуть, буде підписаний якийсь меморандум про співпрацю між розробниками «Дії» та державною податковою службою України, — зазначила Ольга Купчишина.

Якщо людина займається волонтерською діяльністю, або купує для воїнів ЗСУ будь-який товар — має звітувати та прикладати чек, — наголосила Ольга Купчишина.

Стати волонтером через "Дію". У Миколаєві пояснили як змінилась процедура

– Якщо пересічний громадянин вирішив допомагати армії, він повинен також зареєструватись в Реєстрі волонтерів і збирати підтверджувальні документи того, що він закуповував, наприклад, чи харчові продукти, а може передавав своєму товаришу. Для всього мають бути підтверджувальні документи, — роз’яснила Ольга Купчишина.

Це робиться для того, аби «волонтерські кошти» не потрапили під оподаткування.

22 листопада вищезгадані законопроєкти направили на підпис президенту. Протягом одного місяця з дня набрання чинності цими законами Кабмін має привести свої нормативно-правові акти у відповідність до його положень.

Нагадаємо, у Миколаївській області виявили працівника сільської ради, який заперечував агресію РФ.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

25 квітня 2024
24 квітня 2024