Зеленська: понад 90% українців готові терпіти життя без світла і без тепла, але за однієї умови

  • 18:20
  • 25.11.2022

Понад 90% опитаних українців готові це терпіти два-три роки життя умовах без світла, без тепла, але якщо вони бачать перспективу членства України в ЄС.

Такі дані соціального дослідження, проведеного в Україні, озвучила перша леді України Олена Зеленська в інтерв'ю ВВС Україна.

За її словами, українці хочуть бути в європейській родині на рівних.

– Ми знаємо заради чого - заради перемоги, заради почуття гідності, заради того, що нас чекає ця демократична родина і ми хочемо бути в ній нарівні з іншими. Українці готові це терпіти. Ми оптимістично дивимося на ці речі, - наголосила Олена Зеленська.

Проте, за словами дружини президента України, українці сподіваються, що все (ракетні обстріли - прим.) закінчиться значно швидше.

– Знаєте, легко бігти марафон, коли ти знаєш скільки кілометрів. Ми, на жаль, не знаємо, скільки кілометрів, ми маємо розраховувати свої сили. Це складно. Часом буває дуже складно, але потім знаходяться якісь нові емоції, що допомагають нам втриматися, - зазначила Зеленська.

Нагадаємо, в Україні через масований ракетний удар росіян продовжують діяти графіки аварійних відключень світла. Але, якщо ситуація стабілізується, то українці перейдуть до планових вимкнень вже за 1-2 дні.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

19 квітня 2024
18 квітня 2024