Росія пошкодила майже усі великі неатомні електростанції в Україні

  • 13:33
  • 22.11.2022
thumbnail-tw-20221122142920-7739

Внаслідок російських обстрілів пошкодження отримали майже всі великі українські електростанції, крім трьох атомних.

Про це на брифінгу в вівторок розказав Володимир Кудрицький, голова правління НЕК «Укренерго».

– У нас практично не залишилось неушкоджених теплових і гідроелектростанцій. Практично вся теплова і гідрогенерація, якщо ми говоримо про великі електростанції, зазнала ушкоджень від ракетних ударів. Також майже не залишилося неушкоджених вузлових підстанцій Укренерго. Тобто на кожну велику підстанцію щось прилітало, причому на деякі підстанції – по декілька разів: по три, по п'ять і навіть по вісім, – сказав Кудрицький.

Внаслідок російських обстрілів в Україні виник постійний дефіцит електроенергії, який призводить до планових відключень світла в Україні.

– Ми не можемо стільки згенерувати електроенергії, скільки споживачі хотіли б спожити, – пояснив Кудрицький.

Він нагадав, що ще до початку масованих ракетних ударів Україна втратила кілька дуже важливих енергостанцій: Запорізьку АЕС, Луганську ТЕС, Вуглегірську ТЕС, Запорізьку ТЕС і Каховську ГЕС.

– До жовтня ми втратили близько 8000 МВт доступної генерувальної потужності. І додатково після цього втратили здатність виробляти електроенергію у зв'язку з тим, що завдано ударів по кожній неатомній електростанції на контрольованій території, – сказав він.

18 жовтня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що майже половина енергетичної системи України виведена з ладу внаслідок російських ракетних ударів.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут

Новини

25 квітня 2024
24 квітня 2024