СБУ знешкодила угруповання, яке переправляло ухильників до РФ та ЄС

  • 14:32
  • 19.11.2022

Правоохоронці знешкодили злочинне угруповання, яке діяло одразу в кількох регіонах України, та налагодило схему вивезення ухильників до Росії, а далі до країн ЄС.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Зазначається, що чоловіків призовного віку вивозили до Південного Кавказу чи країн Євросоюзу через територію РФ. Вартість послуг складала від 2,5 до 8 тисяч доларів із клієнта.

Так, зловмисники обіцяли вивезти охочих до окупованого Криму через Запорізьку область, а згодом через Кримський міст на територію Росії. Для цього шахраї встановили контакт із кадровим співробітником прикордонного підрозділу ФСБ, який мав забезпечити "прохід" ухилянтів через російський кордон.

– Ще один "маршрут" аферистів проходив через прикордонні райони Сумської області. Зловмисники планували використовувати "обхідні" шляхи поза контрольно-пропускними пунктами, - повідомили у СБУ.

Крім того, ухилянтів вивозили до країн Європи під виглядом водіїв агропромислових підприємств, що транспортують сільгосппродукцію до ЄС.

СБУ задокументували факт злочинних дій, включаючи здобуття коштів. Правоохоронці провели понад 20 обшуків у Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Львівській та Чернівецькій областях, знайшовши телефони, які використовували злочинці для спілкування із ворогом.

Шістьом учасникам схеми оголосили підозру. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Нагадаємо, СБУ закрила масштабне онлайн-казино, яке вивело в Росію 3 млрд гривень.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут

Новини

5 травня 2024
4 травня 2024