Українців попросили на 25% знизити споживання електрики

  • 22:00
  • 19.11.2022
1668852238-3594

Міністерство енергетики України просить населення знизити енергоспоживання на 25%.

Громадяни в середньому скоротили своє споживання електрики на 10%, повідомив заступник міністра Фарід Сафаров в ефірі інформаційного телемарафону.

– Ми вдячні громадянам, які в середньому скоротили своє споживання на 10%. Але для того, щоб розвантажити мережу і було максимально комфортно і швидко відновлювати мережі, ми б просили і хотіли, щоб вони скоротили своє споживання на 25%, і додатково не користувались електричними приладами, в яких немає необхідності, - сказав він.

Чиновник вважає, що для заощадження в першу чергу варто вимикати світло в кімнатах, де не перебувають мешканці, уникати використання мікрохвильових печей та електрочайників, замінивши їх на кип’ятіння та підігрів на плиті.

Під час прибирання не варто одночасно вмикати праску та пральну машину, температуру бойлера знизити до 50 градусів.

Сафаров вважає, що у майбутньому ситуація в енергетиці може загостритись, тож українці мають до цього підготуватись.

– По-перше, ви маєте підготувати теплий одяг, щоб не замерзнути. Також термопосуд - це термоси для гарячої води та їжі, щоб вони довше зберігалися теплими. А також продукти довгого зберігання, щоб швидко їх приготувати, - пояснив представник Міненерго.

– Цим потрібно себе забезпечити навіть не через блекаут, а через планові відключення, - додав він.

Нагадаємо, сьогодні, 19 листопада, в Україні не очікуються аварійні відключення світла. Енергетики зробили усе можливе, аби перший сніжний вихідний обійшовся без додаткових обмежень для українців.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

28 березня 2024
27 березня 2024