Росія мобілізувала всі ресурси, щоб стати найбільшою в історії державою-терористом - Зеленський

  • 19:33
  • 18.11.2022
1668596951-2678

Росія мобілізувала всі ресурси, щоб стати найбільшою в історії державою-терористом.

Про це президент України Володимир Зеленський сказав у зверненні до університетської спільноти Ірландії.

Він зазначив, що в Індонезії де відбувся саміт країн із найбільшими економіками. Учасники саміту погодили спільну декларацію якраз із 52 пунктів. За його словами, Росія формально декларацію підтримала й Росія, однак реально вона порушує більшість із тих речей, які містяться в декларації.

Зеленський сказав, що в декларації зазначається, що важливо підтримувати міжнародне право й багатосторонню систему, яка гарантує мир і стабільність.

– І це тоді, коли Росія мобілізувала всі ресурси, щоб не просто перетворити наш час на час війни, а щоб стати найбільшою в історії державою-терористом",- зазначив він. При цьому зазначив, що Росія каже, що нібито разом з іншими вживатиме заходів для сприяння енергетичній стабільності та стабільності ринків. "І в той самий час, коли цей саміт в Індонезії ще триває, Росія здійснює ракетну атаку проти нашої країни. Майже сто ракет – саме проти енергетики. Наступного дня – ще ракетна атака. І не лише проти електростанцій, а й проти об'єктів газовидобування. Ось така енергетична стабільність по-російськи,– повідомив Зеленський.

Президент України зазначив, що Росія підтримуючи нібито протидію кліматичним змінам, в той же час в нашій державі знищила вже майже 3 мільйони гектарів лісів.

Президент розповів, що сьогодні сотні лікарень знищені російськими обстрілами.

– На більшій частині території, яку Росія окупувала, взагалі немає доступу до медицини. Навіть до найпростіших ліків, до хірургічних операцій, до інсуліну... І це у Європі. У 2022 році, – наголосив він.

Президент України наголосив, що Росія забрехалась і що вона зараз – найбільша загроза для світу. Він нагадав, що в декларації, яку підтримала Росія, йдеться про доступ до освіти, але в той же час російська армія за дев'ять місяців війни в Україні обстріляла 2719 навчальних закладів, а 332 - зруйновані повністю.

Новини

26 квітня 2024
25 квітня 2024