В Миколаєві запрацює хаб «Медіабаза» для підтримки роботи медійників

  • 14:16
  • 16.11.2022
zhytomyr_mediabaza_700x350

У Миколаєві запрацює журналістський хаб «Медіабаза», метою якого буде підтримка роботи незалежних медійників у складних умовах. 

Про це повідомила регіональна представниця ІМІ у Миколаївській області Катерина Середа.

Мережа хабів відкривається у 10 містах України за підтримки ГО «Інститут масової інформації» та за фінансової підтримки Посольства США в Україні.

Окрім Миколаєва найближчий рік хаби працюватимуть в Одеській, Херсонській, Кіровоградській, Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській, Полтавській, Чернігівській та Житомирській областях. Скористатися послугами мережі зможуть як журналісти, що проживають у згаданих регіонах, так і ті, що перебуватимуть там за робочою необхідністю чи навіть просто проїздом.

Хаб стане ресурсним центром для журналістів, де вони зможуть узяти в оренду захисне обладнання, попрацювати й передати дані, послухати цікавий тренінг.

Координаторка медіахабу в Миколаєві Катерина Середа розповіла, що хаб буде підлаштований під потреби журналістів, щоб бути максимально корисним. 

– Ми ставимо перед собою задачу організувати максимально комфортні умови для роботи журналістів у Миколаєві, надаючи медійникам засоби захисту та місце, де можна безпечно попрацювати, - зазначила Катерина Середа.

Організація онлайн- та офлайн-тренінгів, інтенсивів, дискусійних майданчиків, налагодження комунікації між медійною спільнотою, владою, силовиками та військовими, надання в користування засобів захисту та професійного обладнання – це далеко не вичерпний перелік завдань, які виконуватимуть хаби в 10 регіонах нашої країни.

Нагадаємо, росіяни сховали більше 100 мін у школах в Миколаївській області.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

5 травня 2024
4 травня 2024