Партизани психологічно тиснуть на окупантів на Херсонщині - Гуменюк

  • 21:20
  • 02.11.2022
2780189

Рух опору на Херсонщині чинить психологічний тиск на російських окупантів.

Про це в ефірі телеканалу FREEДІМ повідомила керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Спікер Сил оборони півдня зазначила, що мирні жителі дуже стійкі у своїх переконаннях і справді готові перечекати фазу активних бойових дій, щоб дочекатися звільнення від російських загарбників.

– Приймають одне одного в переселенні тому, що з однієї території, навіть усередині тимчасово окупованої на іншу люди переїжджають, об'єднуються в якісь, скажімо, клуби за інтересами, які створюють для себе укриття, створюють можливість перечекати момент активних дій. І саме так і правильно чинити. Бо якщо немає можливості виїхати, значить, потрібно знайти укриття, де перечекати,– додала вона.

За словами Гуменюк, такі дії українців, які опираються, не тільки дратують окупантів, а й позбавляють тієї впевненості, з якою вони вторглися в Україну.

– Вони, приїжджаючи сюди, очікували, що їх зустрічатимуть із розпростертими обіймами, короваями та квітами. Але ніхто не казав, що квіти будуть на могилу, – резюмувала Наталія Гуменюк.

Нагадаємо, «адміністрація» окупантів переїхала з Херсона до Скадовська.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

3 травня 2024
2 травня 2024