Вдалося звільнити 52 українських полонених

  • 16:35
  • 29.10.2022
2779282

Проведено черговий обмін полонених: удалося звільнити 52 українських полонених - офіцерів, медиків, сержантів та солдатів.

Про це повідомляє керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

Повідомляється, що серед звільнених – 12 бійців НГУ, включаючи 2 «азовців», 18 – з ВМС, 8 – з ДПСУ, 9 – з ТРо, 3 воїни ЗСУ та 2 цивільних.

– Додому повертаються захисники Азовсталі, захисники Маріуполя і ті, хто рятував життя. Нам вдалося обміняти начальника хірургічного відділення військового госпіталю Маріуполя, який був на Азовсталі і молодого військового хірурга 65-ї військової мобільної лікарні. Ми повертаємо морпіха, дружина якого нещодавно вийшла із полону, і добровольця з Маріуполя із символічним прізвищем Москва, а ще моряка з острова Зміїний. Також будуть вдома деякі військові, взяті в полон у Чорнобильській зоні, - повідомляє Єрмак.

Глава Офісу президента зазначає, що всі, хто причетний до справи обміну полоненими, працюють над завданням "повернути додому всіх українців".

У нас ще багато роботи, але маємо важливий результат – наші вдома. Повернемо усіх, запевняє Єрмак.

Нагадаємо, глава ГУР Міноборони України Кирило Буданов спрогнозував наступ ЗСУ на окупований Крим. За його словами, це станеться вже наступного року.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

29 березня 2024
28 березня 2024