В ISW оцінили готовність Кремля до переговорів

  • 10:50
  • 25.10.2022
2778274

В Інституті вивчення війни (ISW) заявили, що готовність Кремля розпочати серйозні переговори може не відображати власні погляди президента РФ Володимира Путіна, а бути частиною плану так званої «партії миру», яка хоче переконати Захід піти на поступки щодо України.

Зазначається, що кремлівські чиновники почали виступати за переговори з Україною перед своїми західними колегами, тоді як російське військово-політичне командування готувало ракетні удари, щоб залякати українців та змусити їх розпочати переговори.

Водночас Росія інтенсифікувала те, що ISW називає інформаційною операцією щодо звинувачення України у підготовці вибуху «брудної бомби».

Так, аналітики Інституту називають нові дзвінки російських генералів у західні військові відомства та брифінг у Міноборони РФ на ту саму тему.

В ISW вважають російську операцію під «брехливим прапором» найближчим часом малоймовірною.

Зазначається, що 24 жовтня російських авіа-, ракетних та дронових ударів по українському тилу було набагато менше, ніж у попередні дні - ракет було випущено лише дві. Це свідчить про те, що запаси закінчуються, до того ж, ефективність цих ударів обмежена.

Нагадаємо, окупанти продовжують заходи щодо евакуації місцевих жителів із тимчасово зайнятого Херсона. З правобережної частини міста до населених пунктів Генічеськ та Скадовськ росіяни вивезли обладнання та персонал усіх банків та окупаційної адміністрації.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

28 березня 2024
27 березня 2024